afbeelding hooiberg leersum

Introductieworkshop TRE 

Tension/Trauma Releasing Exercises 

Op dit moment staat er nog geen workshop gepland in de Hooiberg.
Heb je interesse? Laat het me weten.

Aan het eind van de introductieworkshop, kun je aangeven of je door wilt gaan met de rest van de cursus.

Cursusprogramma 

  • De introductieworkshop (duurt 1,5 tot 2 uur) begint met een korte uitleg, daarna een uur oefeningen en ontspanning en tenslotte napraten en gelegenheid tot vragen stellen
  • Aan het eind van de workshop kun je aangeven of je verder wilt met TRE en maken we daar ter plekke afspraken voor. Dat kan individueel of samen met 1 of 2 anderen op mijn eigen praktijk in Doorn of met een grotere groep in de Hooiberg.
  • Het is de bedoeling dat je na de 2e les ook thuis gaat oefenen.
  • Tijdens de 3e en 4e les bespreken we hoe het thuis is gegaan en krijg je meer manieren aangereikt om er thuis mee verder te werken.

Kosten

Introductieworkshop  €30,-
Vervolgles €20,-

Aanmelden

Wat is TRE ?

Door middel van een aantal eenvoudige, maar uitgekiende fysieke oefeningen kun je je lichaam er toe aanzetten spanning los te laten en terug te keren naar een gezonde balans.

De oefeningen vragen van iedereen, sportief of juist helemaal niet, een milde inspanning.

Als je natuurlijke stressontladingsmechanisme door de oefeningen op gang is gebracht, gaat het verder vanzelf en hoef je het alleen nog maar te laten gebeuren. Het proces wordt, net als ademhaling en hartslag, aangestuurd door het autonome zenuwstelsel. Het bestaat uit het aantrekken en loslaten van spieren, soms in de vorm van nauwelijks waarneembare trillingen, soms wat grotere bewegingen, die je op elk gewenst moment weer kunt laten stoppen.

TRE is ontwikkeld door Dr. David Berceli, een Amerikaanse traumaspecialist. Het wordt behalve bij trauma ook steeds meer, en met succes, ingezet tegen stress- of inspanningsgerelateerde klachten. TRE wordt ook gebruikt als onderdeel van sporttraining.