afbeelding hooiberg leersum

Introductieworkshop TRE 

Tension/Trauma Releasing Exercises 

Makkelijk en effectief spanning loslaten, door het activeren van je eigen natuurlijke anti-stressmechanisme.

Heb je interesse? Stuur een mail naar info@vitaaldoor.nl

Programma 

  • De introductieworkshop duurt 2 uur, het begint met voorstellen en theorie, daarna een uur oefeningen en ontspanning en tenslotte napraten en gelegenheid tot vragen stellen
  • Aan het eind van de workshop kun je aangeven of je verder wilt met TRE, individueel of samen met anderen.  Data en tijden spreken we ter plekke af.  Afhankelijk van het aantal deelnemers en het tijdstip, is dat in de Hooiberg of in Doorn.
  • Het is de bedoeling dat je na de 2e sessie ook thuis gaat oefenen.
  • Bij de 3e sessie bespreken we hoe het thuis is gegaan en krijg je meer manieren aangereikt om er thuis mee verder te werken.
  • De ervaring leert dat het na de 3 opstartsessies goed werkt om eens per maand terug te komen.

Kosten

Introductieworkshop  €40,-
vervolgsessies met 3 of meer personen €22,50, met 2 personen €30,- , individueel €75 of als je meteen voor 2 sessies afspreekt €120,-
Individuele sessies worden gedeeltelijk vergoed door een aantal aanvullende zorgverzekeringen.

Wat is TRE ?

Door middel van een aantal eenvoudige, maar uitgekiende fysieke oefeningen kun je je lichaam er toe aanzetten spanning los te laten en terug te keren naar een gezonde balans.

De oefeningen vragen van iedereen, sportief of juist helemaal niet, een milde inspanning.

Als je natuurlijke stressontladingsmechanisme door de oefeningen op gang is gebracht, gaat het verder vanzelf en hoef je het alleen nog maar te laten gebeuren. Het proces wordt, net als ademhaling en hartslag, aangestuurd door het autonome zenuwstelsel. Het bestaat uit het aantrekken en loslaten van spieren, soms in de vorm van nauwelijks waarneembare trillingen, soms wat grotere bewegingen, die je op elk gewenst moment weer kunt laten stoppen.

TRE is ontwikkeld door Dr. David Berceli, een Amerikaanse traumaspecialist. Het wordt behalve bij trauma ook steeds meer, en met succes, ingezet tegen stress- of inspanningsgerelateerde klachten. TRE wordt ook gebruikt als onderdeel van sporttraining.