Over Vitaal Door

Begin 2015 ben ik, Roelien Heldt, gestart met Vitaal Door, mijn praktijk voor stresscounseling en TRE (Tension/Trauma Releasing Exercises).

In mijn jonge jaren heb ik drie jaar als leerling verpleegkundige in een psychiatrisch ziekenhuis gewerkt. Daarna ben ik via een jaar HBO-maatschappelijk werk met WO psychologie begonnen. Toen ik na anderhalf jaar mijn studie om gezondheidsredenen moest onderbreken, heeft mijn carrière een andere wending genomen. Ik kwam in de boekenbranche terecht en hield me daar bezig met automatisering en websites. Dat heb ik jarenlang met veel plezier gedaan maar uiteindelijk wilde ik toch mijn aanvankelijke plan om met mensen te werken weer oppakken.

Doordat ik bij mensen om me heen en ook bij mijzelf zag hoeveel impact stress heeft op je gezondheid en je leven, wilde ik me daar graag in verdiepen en ben ik de opleiding tot Stresscounselor gaan volgen. Tijdens die opleiding realiseerde ik me hoe belangrijk de fysieke component van stress is en ging ik op zoek naar een lichaamsgerichte benadering van stress. Zo kwam ik TRE op het spoor. Vanaf mijn eerste kennismakingssessie was ik enthousiast. Dit was de missing link die ik zocht. Sinds 2014 ben ik gecertificeerd TRE provider, voor individuele begeleiding en groepen. Hoe meer ik leer over TRE – door ervaringen met cliënten, door het zelf te beoefenen en door bijscholing – hoe meer het me fascineert en hoe belangrijker ik het vind om mensen hiermee bekend te maken.

Naast de reguliere bijscholingen in Nederland heb ik voor specifieke interessegebieden TRE bijscholingen gedaan in Warschau, Wiener Neustadt en Londen:

  • TRE bij chronische ziekten als MS en Parkinson – door Michael Nissen, Klinisch Psycholoog en voorzitter van de Deense MS-vereniging.
  • TRE verdiepingstraining – door David Berceli, de ontwikkelaar van TRE en traumatherapeut in de VS
  • TRE met kinderen en jeugd – door Melanie Salmon, voormalig huisarts en psychotherapeut, doet nu TRE-projecten met kinderen en jongeren in Zuid-Afrika.
  • Daarnaast volg regelmatig TRE bijscholingen in Nederland en diverse online trainingen van internationaal bekende TRE trainers, met onderwerpen als adem, fascia, bekkenbodem, trauma en werken met een verhaal.

Een leuk aspect van deze bijscholingen is dat ik ervaringen heb kunnen uitwisselen met TRE providers uit veel verschillende landen en met allerlei verschillende professionele achtergronden.

Naast de opleidingen voor Stresscounseling en TRE heb ik ook de opleidingen voor Vitaltiteitscoach,  HBO Medische & Psychosociale basiskennis en Verdiepend Coachen bij Werkstress en Burn-out gedaan.  

Met David Berceli in Wiener Neustadt 2017, tijdens een workshop voor zorgprofessionals, militairen en vluchtelingen waarbij ik als assistent aanwezig was.   

Wil je een individuele afspraak inplannen?

Wil je TRE doen in een kleine groep?

Vraag je je af of TRE wat voor je is?