TRE cursus/groep

TRE introductieworkshop

Gun je jezelf meer ontspanning in lichaam en geest? Of heb je last van pijnlijke of stijve spieren? Kom dan eens naar een TRE introductieworkshop.  Met TRE werk je op een prettige manier aan het loslaten van spanning die in je lichaam is opgebouwd door ingespannen werken, stress of trauma. We werken in kleine groepjes zodat er altijd voldoende aandacht is voor alle deelnemers. Na de introductieworkshop en 2 vervolgsessies heb je over het algemeen voldoende basis om zelf thuis verder te gaan met TRE. 

Voor mensen met ptss, of iets van dien aard, is het advies om te beginnen met een individuele afspraak.

Programma TRE Introductieworkshop + 2 vervolgsessies

Eerste bijeenkomst duur: 1,5 tot 2 uur
We beginnen met voorstellen, gevolgd door uitleg over TRE en  gelegenheid om vragen te stellen. Vervolgens doen we oefeningen gevolgd door ontspanning. Aan het einde drinken we een kop thee en is er gelegenheid om na te praten en vragen te stellen.

Tweede bijeenkomst, één week na de eerste, duur: ca. 1 uur
is een week na de eerste. We bespreken eerst hoe je je na de eerste sessie hebt gevoeld. Daarop afgestemd doen we een tweede sessie waarin wat meer nadruk wordt gelegd op hoe je thuis TRE kunt doen. Na de 2e sessie oefen je een paar keer thuis.

Derde bijeenkomst, 2 of 3 weken na de tweede, duur: ca. 1 uur
We bespreken eerst hoe het thuis is gegaan. Daarbij is uiteraard ook gelegenheid om vragen te stellen. Dan doen we nog een sessie met de groep. Ik kijk hoe het nu gaat en geef persoonlijke tips en suggesties hoe je verder kunt.

Na de introductiecursus, kun je je, naast het thuis TRE beoefenen, geregeld aanmelden voor eenTRE groepssessie. Dat kan via de website maar je kunt ook maandelijks email met aanmeldbutton ontvangen.

TRE groep

De ervaring leert dat het prettig en motiverend is om, naast het thuis beoefenen van TRE, ook aan een groep mee te doen.  Het is fijn om buiten je dagelijks leven om, in een andere omgeving, een uur uit te trekken voor TRE, samen met andere mensen. Door ervaringen met elkaar te delen en door de begeleiding, verdiep je het proces.
Ook als je het lastig vindt om er thuis tijd voor vrij te maken, is deelname aan een TRE groep ideaal.

Als je al ervaring hebt met TRE, kunt je hiernaast per keer inschrijven voor een ‘TRE Sessie met groep’.
Daarnaast kun je, als daar plaats over is, ook deelnemen aan de ‘vervolgsessies’ na de introductieworkshops. 

 

TRE met je eigen groep

Een TRE workshop of cursus voor je eigen groep, op je eigen locatie, behoort ook tot de mogelijkheden. Een introductieworkshop TRE duurt 1,5 tot 2 uur en een vervolgsessie 1 tot 1,5 uur, maximaal 8 deelnemers.  Bel 06 207 11516 voor meer informatie, of neem contact op via het contactformulier.

Het uitgangspunt is een uurtarief van €75,-  plus een vergoeding van €0,50 per gereden kilometer en eventuele parkeerkosten.  

Agenda en inschrijven

TRE introductie
Na elke TRE-introductieworkshop zijn er 2 vervolgsessies (na 1 week en na 3 weken). Het advies is om je voor alle drie in te schrijven maar als je wilt, kun je je ook eerst alleen voor een introductieworkshop inschrijven.

TRE sessie met kleine groep
Als je al vaker TRE hebt gedaan, kun je je hieronder inschrijven voor een TRE sessie met groep of eventueel voor een vervolgsessie. 

Wil je een individuele afspraak inplannen?

Wil je TRE doen in een kleine groep?

Vraag je je af of TRE wat voor je is?